De norm voor schaatsen, NEN-EN 15638

De norm voor schaatsen, NEN-EN 15638

Wij prijzen ons gelukkig hier, bij ISOLEASE. Op het ogenblik vanwege ons uitzicht. We kijken namelijk over de schitterende winterse Rotte en op de paarden en koeien in de weilanden erachter. Onze Rotte is langzaam dicht aan het vriezen. Feest! Niets mooiers dan schaatsen op natuurijs. We hopen vurig dat het doorzet. Inmiddels hebben we al afgesproken om naar het werk te komen schaatsen, mocht die gelegenheid zich aandienen. En iets met warme chocolademelk (met veel slagroom), koek & zopie en aan het eind van de dag een glaasje glühwein. We kunnen de glijpartijen en bevroren ledematen al bijna voelen.

NEN-EN 15638

Maar wist u dat er een norm is voor schaatsen die recreatief gebruikt worden? Nee he? In alle eerlijkheid; wij ook niet, uit ons hoofd. Maar sinds 2009 is de NEN-EN 15638 een feit. Hierin worden eisen aan de schaats zelf gesteld en aan de testmethoden. Denk bijvoorbeeld aan vorm, design, hardheid van het ijzer en de manier waarop het geslepen is.

Dat is allemaal mooi. Maar ondertussen halen we die van ons vast uit het vet. Beloven we plechtig ze even langs de lat van de NEN-EN 15638 te leggen.

OEerste ijs op de Rotteh, en mocht u zich afvragen hoe ons ijs er nu bij ligt, kijkt u even naar het plaatje hiernaast. Een lange weg te gaan nog maar we houden de moed erin, terwijl we ons door het weerbericht struisvogelen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *