DIS ISO 45001 beschikbaar

DIS ISO 45001 beschikbaar

Zoals altijd houden we u op de hoogte: er is weer nieuws van ISO/PC 283, de werkgroep die zich bezighoudt met de ontwikkeling van ISO 45001.

Op 12 februari is namelijk de DIS (Draft International Standard) van de nieuwe norm gepubliceerd, en daarmee is het ontwikkelingstraject in de volgende fase terecht gekomen. We zijn dus weer een stap dichter bij de vervanging van OHSAS 18001.

DIS ISO 45001

De tekst van de DIS lijkt in veel gevallen erg op de uiteindelijke versie van de norm, dit is immers de laatste versie waar nog inhoudelijke commentaren op gegeven mogen worden. Indien de deelnemende landen een positief advies uitbrengen, zal nog een FDIS (Final Draft International Standard) volgen. Daar kan men louter een ‘Ja’ of ‘Nee’ op zeggen.

Mocht u nu bovengemiddeld nieuwsgierig zijn naar de inhoud van dit document, dan kunt u de huidige versie bestellen via NEN. Let wel: het betreft een draft en de kans bestaat dat de uiteindelijke normeisen afwijken. Zo, hebben we dat ook weer gezegd.

Publicatie

Overigens meldden we eerder nog dat de publicatie van ISO 45001 gepland stond voor oktober, inmiddels heeft ISO het over ‘eind 2016, begin 2017’. Heeft u mooi nog wat extra tijd om uw systeem voor te bereiden op de transitie van OHSAS 18001 naar ISO 45001. Die planning gaat natuurlijk wel uit van een positieve stem op zowel de DIS als de FDIS, eventuele vertragingen zijn niet ingecalculeerd.

Heeft u vragen over één van de nieuwe normen of wilt u meer weten? We zijn slechts een mailtje of telefoontje van u verwijderd.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *