FDIS ISO 14001:2015 laat nog even op zich wachten

FDIS ISO 14001:2015 laat nog even op zich wachten

Hij is er wel, maar toch ook weer niet: de ISO/FDIS 14001:2015.
Hoe dat kan? Simpel. De tekst is klaar en vastgesteld, maar nog niet gepubliceerd. En anders dan was gepland, laat die publicatie nog even op zich wachten.

Wanneer dan wel?

De verantwoordelijke werkgroep heeft aangegeven dat de FDIS van ISO 14001:2015 in juli van dit jaar wordt uitgegeven, terwijl eerder mei gecommuniceerd werd. De reden dat nog even wordt gewacht met het vrijgeven van de definitieve tekst, is dat verschillende landen het geheel eerst willen vertalen.

Waarom?

Na het vrijgeven van de FDIS volgt een stemming waarbij louter ‘ja’ of ‘nee’ gestemd kan worden op de norm. In tegenstelling tot bij eerdere stadia, kunnen nu geen tekstwijzigingen meer doorgevoerd worden. De tekst die in de FDIS staat, wordt (uitgaande van een positief stemresultaat) dus de tekst zoals opgenomen in ISO 14001:2015. Die laatste verwachten we in september van dit jaar.

Door de verschillende landen nu al de kans te geven met de vertaling bezig te gaan, is er direct een versie in de eigen taal beschikbaar bij publicatie. Dat zou moeten helpen bij de transitie.

Meer ISO 14001:2015?

Meer weten over de nieuwe ISO 14001? Lees dan hier onze eerdere blogs over dit onderwerp. Heeft u een specifieke vraag? Dan neemt u best even contact met ons op.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *