FDIS ISO 9001:2015 gepubliceerd

FDIS ISO 9001:2015 gepubliceerd

U heeft het vast gevolgd: alle berichten die we de afgelopen jaren hebben geplaatst over de ontwikkeling van de nieuwe ISO 9001:2015. En terwijl de Tour net gestart is, komt het einde van dit traject in zicht: de FDIS is uit.

Als normcommissielid hebben we het document al eerder in mogen zien, maar nu is het bestand voor iedereen beschikbaar. NEN heeft zelfs een combideal voor de FDIS (Final Draft International Standard) en de Nederlandse vertaling van de norm zodra die goedgekeurd is.

En nu?

We hebben het hele ontwikkelingstraject al eens besproken, onder andere hier, maar in het kort komt het er op neer dat de inhoud van de nieuwe ISO 9001:2015 zo goed als vaststaat. Men kan namelijk geen inhoudelijke wijzigingen meer voorstellen in dit stadium: louter een ‘ja’ of ‘nee’ kan men kiezen tijdens het stemmen, en het ziet er naar uit dat die stemronde positief gaat uitpakken.

Overigens is ook de FDIS van ISO 9000:2015 gereed, met daarin de grondbeginselen en verklarende woordenlijst (maar dat wist u vast wel). Houd ook dat document in de gaten!

De stemming voor wat betreft de ISO 9001:2015 sluit in september van dit jaar, bij een positief resultaat wordt de nieuwe norm diezelfde maand nog van kracht. Bent u er al klaar voor? Bij vragen zijn we slechts een telefoontje of mailtje van u verwijderd.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *