Fijne Data Protection Day!

Fijne Data Protection Day!

Zoals u weet, zijn we van de veiligheid. En dan hebben we het niet alleen over veilig werken of voedselveiligheid, maar ook over informatiebeveiliging.

We laten dan ook geen kans onbenut om u op het belang van een van die zaken te wijzen. En vandaag hebben we daar weer een mooi excuus voor gevonden: het is namelijk Data Protection Day. Joechei!

Tips voor u als persoon

De international dag voor databescherming is in 2007 in het leven geroepen, en wordt sindsdien jaarlijks gevierd. Dit jaar geeft Bits of Freedom hier een paar praktische tips waarmee je zelf aan de slag kan om je persoonlijke privacy te beschermen. Denk aan het controleren van Facebook-instellingen het gebruiken van speciale browser plug-ins of zelfs een ander besturingssysteem.

Tips voor organisaties

Uiteraard is u er als bedrijf ook alles aan gelegen om met uw informatie (en die van uw klanten natuurlijk) zorgvuldig om te gaan. Gelukkig zijn daar standaarden voor ontwikkeld, en -nog gelukkiger- kunt u zich volgens die standaarden laten certificeren. Fervent lezers van ons blog zullen ongetwijfeld weten waar we op hinten: de ISO 27001. Met de opkomende digitalisering en toenemende aandacht die uitgaat naar informatiebeveiliging, zien we steeds meer bedrijven op een gestructureerde wijze aandacht aan dit onderwerp besteden. Vaak door gebruik te maken van voorgenoemde norm. U begrijpt: dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Wilt u nu meer weten over de ISO 27001 of een ander schema, dan leest u er hier meer over op ons blog of kunt u contact met ons opnemen.

En mocht u bang zijn dat uw e-mail of telefoontje worden afgetapt, komen we met alle plezier bij u op de koffie. Moet u wel eerst even een brief schrijven natuurlijk.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.