ISO en outsourcing

ISO en outsourcing

Het is prettig om terug te kunnen vallen op een expert. Dat geldt niet alleen voor particulieren (direct de loodgieter bellen was efficiënter geweest dan na een ochtend rommelen met de lekkende kraan), maar evenzeer voor bedrijven. U doet uiteindelijk toch het liefst waar u goed in bent. Dat uitbesteding in veel gevallen een wijs besluit is wordt onderschreven door onderzoek van Deloitte aangaande ‘outsourcing’.

Ontwikkelingen in outsourcing

Deloitte’s 2014 global outsourcing and insourcing survey’ (hier te vinden) laat zien dat het uitbesteden van bepaalde bedrijfsonderdelen of processen nog niet eerder zo populair was. De meeste respondenten geven aan dat ze voornemens zijn (of in ieder geval overwegen) om zaken uit te besteden of om de omvang van de contracten te vergroten. Een van de genoemde redenen daarvoor is de flexibiliteit die ze daardoor kunnen bieden aan hun klanten.

Een andere ontwikkeling is de diversificatie van de uitbestede taken. Waren het van oudsher voornamelijk zaken als IT of HR, tegenwoordig worden ook het facilitair management en de juridische ondersteuning aan experts overgelaten.

Als je er over nadenkt is dat ook niet vreemd; het inhuren van expertise is veelal goedkoper dan het opleiden van de eigen werknemers en vaak wordt een hogere productiviteit behaald dan intern beschikbaar is. Zo kunt u zich volledig focussen op de kern van uw zaak.

En dat op gestructureerde wijze

We zouden ISOLEASE niet zijn als er een norm ontbrak in dit blog, dus wijzen we u graag even op de vrij recent uitgegeven ISO 37500:2014. Deze richtlijn bij outsourcing biedt handreikingen aan zowel private ondernemingen als overheidsdiensten om op succesvolle wijze te outsourcen en het proces te optimaliseren. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan het beheersen van het outsourcingproces en het identificeren van bijbehorende risico’s. De richtlijnen zijn opgesteld door experts uit allerhande sectoren en gebaseerd op best practices.

Wilt u met de ISO 37500 (of een anderen norm) aan de slag maar weet u niet goed hoe, dan kunt u het traject met een gerust hart aan ons uitbesteden. Of outsourcen, zo u wilt. Doen we overigens ook voor het onderhoud van uw managementsysteem. Dan noemen we het echter leasen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.