Op vakantie met ISO 14001

Op vakantie met ISO 14001

‘Ik ga op vakantie en ik neem mee… ISO 14001!’ En een tandenborstel.

Misschien bent u net terug (dan stel ik voor dit bericht even te bewaren voor de volgende vakantie),  maar als u net als ik nog een poosje vrije tijd tegoed hebt, dan is dit het lezen waard. Tenminste, als u ook zo benieuwd bent of het boeken van een vakantie in de geest van ISO 14001 een beetje ’te doen’ is. ISO 14001? Ja. ISO 14001. Omdat een beetje liefde voor onze planeet – we hebben er maar eentje van, uiteindelijk – geen kwaad kan.

Stelt u zich voor; een fijne zonvakantie, niet te ver. Italië of zo. Twee weekjes helemaal niks. Behalve dan smeren. Beetje eten. Beetje zwemmen. Beetje rondrijden misschien. Kan dus.

Zo is KLM keurig gecertificeerd (en veel van haar Skyteam partners ook), als u zou willen vliegen. Rijdt u liever? Dan kunt u bij Europcar terecht. Overnachten doet u dan bijvoorbeeld in een Country House in het schitterende Macerata. Alwaar u geniet van een fijn diner bij Villa Fornari, natuurlijk. Dan gaat u voor de echte ontspanning naar de masseuses van Palazzo Gattini, om de volgende dag volledig uitgerust aan uw dagtrip richting Varese Ligure te beginnen, alwaar in 1999 het allereerste Europese 14001 certificaat werd afgegeven voor hun ‘organic farming’. Enfin, vult u zelf maar in.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ISO 14001 écht leeft in Italië. Ze hebben er zelfs gecertificeerde stranden. Niet voor niets het land waar verreweg de meeste certificaten zijn uitgegeven, op de voet gevolgd door Spanje en de UK. De meest recente cijfers dateren van 2012, maar toen stond de teller al op een kleine 20.000 stuks. Mocht u het zich afvragen; Nederland telde er zo’n 2100. Ja, Italië is groter, maar het verschil is duidelijk. We hebben hier nog best wat te doen.

Voor de thuisblijvers is er altijd nog een Ibis Hotel. Of u zoekt gewoon een speeltuin op met toestellen van BOAS (aanrader, hoor, al zijn we niet helemaal objectief). Dat kan natuurlijk ook.

Fijne vakantie!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *