Klankbord

Misschien bestaat binnen uw organisatie wel de ideale situatie. Dat kan heel goed. Er is iemand die het project of programma kan coördineren. En er is voldoende capaciteit om alle taken uit te voeren. Mooi.

Maar misschien, en dat komt vaker voor dan u misschien denkt, is het toch prettig om van tijd tot tijd even te sparren met een ervaren rot. Iemand die in staat is om direct de vinger op de zere plek te leggen. Een praatpaal die kan meedenken met uw wilde ideeën. Op de momenten dat u het nodig heeft.

In welke situaties

Een QHSE-functionaris is een volwassen vakdeskundige. Weet alles. Of weet het in ieder geval te vinden, maar heeft in zijn of haar organisatie niet veel collega’s die even gepassioneerd willen discussiëren over de betekenis van zo’n onleesbare normeis.

Ook een vakvolwassen QHSE-functionaris komt wel eens in de positie dat nieuw vakgebieden worden verkend. Bijvoorbeeld bij het implementeren van een managementsysteem. Of bij verbeterprojecten. Nieuwe zaken maken soms was onzeker en ruggespraak is gewenst.

Wat het oplevert

Vertrouwen. Een grotere zekerheid dat ideeën uitvoerbaar zijn. Of juist niet. De praatpaal kan u juist ook behoeden voor verkeerde beslissingen. Richting gevend, in alle gevallen.

Zelf toevoegen

Om te zorgen dat de praatpaal echt voor u beschikbaar is, kunt u een ‘strippenkaart’ aanschaffen. Pre-paid-praatjes worden het dus. Afhankelijk van uw behoefte, neemt u meer ‘strippen’ af. Net als in het OV, altijd voordeliger dan losse rittenkaartjes. Maar dat hoeft niet, hoor. We zijn gewoon oproepbaar.

Variatietip

Als u of uw QHSE’er meer een ‘groepsdier’ is, veel plezier beleeft aan het uitwisselen van ideeën met soortgenoten, dan past ons ISOLAB misschien beter.