Het valt niet altijd mee…
Het is niet altijd even makkelijk, kwaliteitsmanager zijn, of KVGM-manager, of QHSE-coordinator. Het vakgebied is voortdurend in ontwikkeling – en zo hoort het ook. Om bij te blijven leest u natuurlijk de bekende vakliteratuur en volgt u met regelmaat een specifieke training. En toch, het blijft lastig om als min of meer zelfstandige binnen uw organisatie dit allemaal zelf te realiseren.
Die beginnerstraining ligt ook alweer ver achter u. Vervolgopleidingen passend bij uw behoefte zijn moeilijk te vinden. En trouwens; de pauzes zijn vaak leerzamer dan het lesprogramma. De ervaringen van uw klasgenoten leveren veel meer concrete ideeën op. Dat was ons ook al opgevallen.
Is dit anders iets voor u?
We denken graag in oplossingen. Die oplossing noemen we ons ’ISOLAB’. Geen vooraf bepaald en zelden aansluitend lesprogramma, maar wel elkaar inspireren, motiveren en ondersteunen. Samen. Met z’n allen. Geen klassieke situatie met een docent in ruitjesoverhemd, bordkrijt aan de mouwen en een vlassig snorretje, maar actieve participatie van iedereen. In goed gezelschap. Wanneer u uw handen als een verrekijker tegen het raam zet en naar binnen kijkt, ziet u niet meer dan een tafel in een ruimte met een flip-over en een beamer. Maar wij binnen ervaren een bruisend ideeënlaboratorium. Een veilige omgeving om ideeën te toetsen, experimenten te doen en gewoon kennis en ervaringen te delen. Dus geen “Daar heb je hem/haar weer” van uw collega’s, maar “O, interessant. Laten we het eens uitproberen.”
De voordelen
- U bepaalt zelf de onderwerpen.
- Relatief korte bijeenkomsten (maximaal een dagdeel), dus geen afterlunchdip, waardoor alle tijd nuttig wordt besteed.
- Veilige, bekende, vertrouwde omgeving; geen tijdverlies doordat u eerst moet wennen aan steeds andere deelnemers.
- Direct bruikbare resultaten, want gebaseerd op uw eigen uitdagingen.
- Voordeliger dan een vergelijkbare training; als er al geschikte trainingen bestonden.
Wat we precies gaan doen
De bijeenkomsten zullen telkens in het teken staan van een door u aangedragen thema. Onderwerpen variëren van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitsmanagement tot concrete hindernissen binnen uw organisatie.
Voorbeeldje? Met het risico dat u denkt dat alles al voorgebakken is – we zouden de volgende onderwerpen met elkaar kunnen behandelen:
- Uitwerken van een plan van aanpak voor een concreet (kwaliteits)probleem.
- Integratie van milieu, veiligheid of MVO in uw bestaande systeem.
- Creëren van draagvlak voor ideeën om processen te verbeteren.
- Vergroten weerbaarheid ten opzichte van certificatie instellingen.
- Andere invalshoeken om interne audits meer te laten opleveren.
- Gemeenschappelijk indicatoren bepalen om prestaties met elkaar te vergelijken.
Nogmaals, dit is slechts een voorbeeld. De deelnemers van het ISOLAB bepalen de onderwerpen. Het woord is aan u.
Hoe we het gaan doen
Iedere bijeenkomst zal anders verlopen. Het kan zijn dat we met z’n allen gaan stoeien met een probleem binnen één van de organisaties van de deelnemers. U kent het wel, flip-over, 3M-stickers aan de muur. Het kan ook zijn dat een deelnemer een presentatie voorbereidt als inleiding op een discussie over een specifiek onderwerp. Iedereen doet mee. Daarom hebben we gekozen voor een kleine – vaste – groep. In de loop van het jaar leren we elkaar steeds beter kennen. Zijn we steeds beter in staat om elkaar echt te voorzien van tips & trucs.
Waar we elkaar ontmoeten
We zijn soms ‘on tour‘ bij onze ISOLABoranten en soms op ISOLEASE HQ. Dat laten we aan de deelnemers over. U vindt ons hier.
Wanneer we starten
Grofweg ieder half jaar starten we met een nieuw laboratorium, het huidige ISOLAB is in januari 2020 gestart. Vervolgens komen de ISO-laboranten iedere 6 tot 8 weken (ongeveer) bijeen. Meteen inschrijven voor de volgende editie? Dat kan hier of door middel van het contactformulier onderaan de pagina.
Voor wie bedoeld
In eerste instantie uiteraard voor u; de functionaris met – in elk geval al een beetje – ervaring, en daarbovenop de ambitie om nog meer kennis op te doen en uw kennis te delen met andere vakgenoten.
Hoeveel, hoelang, hoe vaak.
- U werkt in een groep van minimaal 6 tot maximaal 10 vakgenoten en gelijkgestemden.
- Een bijeenkomt duurt maximaal een dagdeel.
- We plannen per ISOLAB 5 bijeenkomsten bij een groep vanaf 7 deelnemers zelfs een 6e.
- U krijgt van ons koffie, thee, lunch en andere versnaperingen.
- En dat kost u totaal 750,- Euro.
Nog meer vragen?
Heeft u nog meer vragen, of wilt u zich direct aanmelden? Neemt u dan vooral contact met ons op (010-26 20 220, of info@isolease.nl) of gebruik het onderstaande formulier.
Vroeger, toen we nog op school zaten, vonden we ‘practicum’ toch ook altijd het leukst?