NEN Normcommissie

ISOLEASE is lid van de NEN NormcommissieIedereen kan roepen vanaf de zijlijn. Wij doen mee. ISOLEASE is lid van de NEN normcommissie.

Normen worden ontwikkeld door professionals uit het werkgebied. Niet door boekgeleerden in een ivoren toren, maar door de mensen die dagelijks met het onderwerp te maken hebben. De normen voor kwaliteitsmanagement en conformiteitbeoordeling worden ontwikkeld binnen de normcommissie kwaliteitsmanagement.

Bekende normen die binnen het werkveld vallen zijn onder andere:

Enkele keren per jaar komt de normcommissie – opgesplitst in verschillende werkgroepen – bij elkaar om de mening te vormen over voorliggende documenten of te werken aan documenten. Bijeenkomsten waarin de invalshoeken vanuit het bedrijfsleven – zowel multinationals als MKB-organisaties, de overheid, certificatie-instellingen, de raad voor accreditatie en wetenschap/onderwijs de spreekwoordelijke degens kruisen.  Bijeenkomsten waarin zowel belangen als expertise wordt ingebracht.

ISOLEASE is één van de partijen die actief bijdraagt. Op basis van onze ervaringen bij onze opdrachtgevers pogen we de verschillende normen te verbeteren. Maar uiteraard is deelname aan de normcommissie niet alleen maar liefdadigheid, niet alleen kennis brengen. De discussies met de mededeskundigen leveren ook nieuwe inzichten op. Inzichten waar onze opdrachtgevers weer direct van profiteren.

Op de hoogte blijven? We publiceren met regelmaat een update. Lees het hier.