Week van de RI&E

Week van de RI&E

Omdat we ons goed kunnen indenken dat u er vorige week misschien niet aan toe bent gekomen, proberen we het gewoon nog eens: hoe staat het met uw RI&E(‘s)? Voor de tweede maal werd afgelopen week door Steunpunt RI&E en haar sociale partners namelijk aandacht gevraagd voor veilig en gezond werken, waarbij de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) als basis genomen wordt.

RI&E – de stand van zaken

We komen beide kanten van het spectrum namelijk nog tegen: organisaties met een effectief systeem om risico’s bij voorkomende werkzaamheden aan te pakken, en zij die geen of een verouderde RI&E hebben en niet aantoonbaar acties ondernemen. Wat we gelukkig vrijwel niet meer zien, zijn bedrijven die niet weten wat een RI&E is of wat de verplichtingen zijn. Dat is in de laatste jaren immers enorm verbeterd, mede door de beschikbaarheid van tools voor het MKB en specifieke branches.

En toch kiezen veel klanten ervoor de RI&E door een externe partij te laten uitvoeren; vreemde ogen dwingen nu eenmaal (om diezelfde reden besteed men frequent interne audits uit) en wat extra kennis is mooi meegenomen. Zo updaten we regelmatig bestaande RI&E’s om ze aan te laten sluiten op een nieuwe situatie, of zetten we een hele nieuwe inventarisatie op. Ook de ondersteuning bij het opstellen en uitvoeren van een plan van aanpak is ons niet vreemd.

De week van de RI&E inhalen wanneer het u uitkomt? Wij denken graag met u mee.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *