GMP

GMP staat voor ‘Good Manufacturing Practice’ – een goede wijze van produceren. Het is een kwaliteitsborgingssysteem voor de farmaceutische industrie, de cosmetische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. Wie bijvoorbeeld – om op die laatste te focussen – veevoeder, of bestanddelen daarvan, wil vervoeren moet beschikken over een GMP-certificaat.

Diervoeders oefenen een directe invloed uit op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Kwaliteit is dan ook een must. Geen wonder dat de overheid de kwaliteit van deze producten en/of grondstoffen wil waarborgen. De wijze van waarborging is vastgelegd in de wet- en regelgeving.

Met een GMP-certificaat garandeert u uw leveranciers en afnemers kwaliteit. Bovendien werkt u volgens de voorschriften van de wetgever.

Bij GMP gaat het er om, dat gedetailleerd wordt vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Het schema geeft richtlijnen met betrekking tot de productiefaciliteiten en het personeel, de procedures en documentatie.

Rekeninghoudend met de specifieke omstandigheden en uw manier van werken stippelt ISOLEASE een traject uit waarmee ook uw bedrijf klaargestoomd wordt om het GMP-certificaat te behalen. En we leggen het ook nog eens allemaal nauwkeurig voor u vast. Eigenlijk heel eenvoudig.